Sütemények kánikula idejére, hogy a sütőt se kelljen bekapcsolni

Ebben a melegben szóba sem jöhetnek a hagyományos desszertek, csakis a sütés nélküliek!

null

Ebben a melegben szóba sem jöhetnek a hagyományos desszertek, csakis a sütés nélküliek! Íme 11 kánikula-süti, melyek nemcsak isteniek, de szuperül hűsítenek is – írja a mindmegette.hu cikke.

 

EPRES-ZABPELYHES ALAGÚT

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csip só
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 dl tej
  • 2 ek zselatin
  • 2 dl habtejszín

 

Elkészítés:

  1. Az epres-zabpelyhes alagút elkészítéséhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
  2. A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
  3. Közben a habtejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
  4. Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.

 

HIDEG KUTYA

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé 
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg kókuszzsír
  • 2 db tojás 
  • 7 dkg porcukor 
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek rum 
  • 20 dkg vajas keksz

 

Elkészítés:

  1. A hideg kutya süti elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
  2. A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
  3. Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk egy kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
  4. Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük.
  5. A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.

 

PUDINGOS GYÜMÖLCSBOMBA

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna 
  • 9 dl tej 
  • 0,5 dl rum 
  • 1 csom vaníliás cukor 
  • 1 csom főzés nélküli vaníliás pudingpor 
  • 40 dkg babapiskóta 
     

A tálaláshoz (elhanyagolható):

  • friss gyümölcsök 
  • tejszínhab 
  • citromfű

 

Elkészítés:

  1. A pudingos gyümölcsbomba töltelékéhez a málnát megmossuk. Összekeverünk 4 dl tejet a rummal és a vaníliás cukorral.
  2. A pudingot elkészítjük az 5 dl tejjel a csomagoláson olvasható útmutatás szerint.
  3. Néhány babapiskótát a rumos tejbe mártunk. Elrendezzük egy üvegtál aljában, megszórjuk néhány evőkanál málnával, majd vékony rétegben rásimítsunk a pudingból. A rétegzést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére puding kerüljön.
  4. Lefedjük és a gyümölcsbombát a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölcsökkel és citromfűvel.

További ínycsiklandó sütemények receptjeiért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.