Ebben a melegben szóba sem jöhetnek a hagyományos desszertek, csakis a sütés nélküliek! Íme 11 kánikula-süti, melyek nemcsak isteniek, de szuperül hűsítenek is – írja a mindmegette.hu cikke.
EPRES-ZABPELYHES ALAGÚT
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- 2 dl joghurt
- 1 csom vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 csip só
- 25 dkg eper
- 10 dkg zabpehely
- 1 dl tej
- 2 ek zselatin
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
- Az epres-zabpelyhes alagút elkészítéséhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
- A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
- Közben a habtejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
- Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.
HIDEG KUTYA
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg kókuszzsír
- 2 db tojás
- 7 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 5 ek rum
- 20 dkg vajas keksz
Elkészítés:
- A hideg kutya süti elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
- A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
- Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk egy kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
- Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük.
- A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.
PUDINGOS GYÜMÖLCSBOMBA
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 9 dl tej
- 0,5 dl rum
- 1 csom vaníliás cukor
- 1 csom főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 40 dkg babapiskóta
A tálaláshoz (elhanyagolható):
- friss gyümölcsök
- tejszínhab
- citromfű
Elkészítés:
- A pudingos gyümölcsbomba töltelékéhez a málnát megmossuk. Összekeverünk 4 dl tejet a rummal és a vaníliás cukorral.
- A pudingot elkészítjük az 5 dl tejjel a csomagoláson olvasható útmutatás szerint.
- Néhány babapiskótát a rumos tejbe mártunk. Elrendezzük egy üvegtál aljában, megszórjuk néhány evőkanál málnával, majd vékony rétegben rásimítsunk a pudingból. A rétegzést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére puding kerüljön.
- Lefedjük és a gyümölcsbombát a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölcsökkel és citromfűvel.
További ínycsiklandó sütemények receptjeiért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)