időjárás 19°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Így tegyük el a meggyet főzés nélkül

Forrás: Mindmegette
2022.07.05. 21:10
borítókép

Nincs is jobb a házi megybefőttel készült meggyes piténél vagy piskótánál, de még a meggyleves is finomabb, ha saját terményből csináljuk.

Az viszont, hogy a meggy befőzése júliua elején, többnyire 30 fokos nyári hőségben zajlik, érthető módon sokaknak kedvét szegi. Most mutatunk egy autentikus, garantáltan tartósító, főzés nélküli meggyeltevési metódust. Íme a pincés meggy!

Tombol a nyári befőzési szezon - és ezzel párhuzamosan a kánikula is, így még azoknak is komoly kihívás nekállni a gyümölcsök, zöldségek eltevésének, akik rutinosak és elszántak. Ez régen sem volt könnyű feladat, és már akkor sem átalottak a profi háziasszonyok kitalálni olyan trükköket, amivel leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik ezt a folyamatot. Így született meg a pincés meggy intézménye, ami egy: főzés nélküli befőzés, kettő: a meggy kimagozásán, majd a kész befőtt üvegekbe kanalazásán kívül sok feladat nincs vele. Akinek nincs pincéje, az se ijedjen meg: a hűtőszekrény legfelső polcán nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint egy százéves téglapincében. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)