Így készül a legfinomabb kókusztekercs

Többek között háztartási keksz, cukor, vaníliás cukor, kakaópor, tej, némi rum és persze kókuszreszelék az alapanyaga ennek a népszerű édességnek.

null

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

30 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál rum, tej.

A kókusztöltelékhez:
10 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor , 10 dkg kókuszreszelék, 2.5 dl tej, 1 csomag pudingpor.

ELKÉSZÍTÉS
A kókusztekercs kakós tésztájához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, majd felöntjük annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Vágunk négy megegyező méretű, nagyobb folpackot. Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a két folpack között az egyik tésztadarabot, majd a másikat is.

A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. A pudingport csomómentesre keverjük, és a tejjel felfőzzük. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a kókuszos krémmel.

A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel, az alsó folpack segítségével feltekerjük. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre, majd egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól összeérjen az ízek. Másnap leszedjük róla a fóliát, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.

Borítókép: (mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.