időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Mennyei sajtos roló + videó

Forrás: Mindmegette
2022.09.20. 15:44
borítókép

Farkasinszki Ildikó segítségével tökéletes sajtos rolót készíthetünk valódi leveles tésztából.

Elkészítés: 

1) A sajtos roló elkészítéséhez először összeállítjuk a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez a hideg tejszínt egy lábasba öntjük, majd beleütjük a tojássárgákat, és kézi habverővel simára keverjük.

2) A kétféle sajtot lereszeljük. A trappista sajtból félreteszünk 5 dkg-ot a díszítéshez. A többi sajtot a tejszínes keverékbe öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, de nem forraljuk fel.

3) Ha a krém kihűlt, beletesszük a puha vajat és habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Csillagcsöves habzsákba töltjük és hűtőszekrényben teljesen kihűtjük.

4) A leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk.

5) Olajozott rolócsövekre tekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen, és mindig kissé fedésben legyen a tészta.

6) Felvert tojással lekenjük a tészta roládokat, és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük a rolókat. Ha kissé már kihűltek, de még nem teljesen, lehúzzuk a rolókat a csövekről.

7) Ezután, ha teljesen kihűltek, a csillagcsöves habzsákból betöltjük a sajtkrémmel úgy, hogy teljesen végig érjen a krém a tészta rolókban. A végeket a maradék reszelt trappista sajtba mártjuk.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Sajtos roló (Forrás: Mindmegette)