Parmezános sütőtökös tészta

A sütőtök és a parmezán íze remekül illenek egymáshoz, és, ha még némi friss zsályalevél is kerül a mártásba, az maga a tökély.

null

Elkészítés:

  1. A parmezános sütőtökös tészta elkészítéséhez először felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással.
  4. Reszelt parmezánnal és zsályalevelekkel megszórva tálaljuk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Sütőtökös parmezános penne (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.