Nincs jobb a házi krémesnél

Kevesen vannak, akik nem kedvelik, akik viszont igen, azok bármennyit meg tudnának enni belőle. Elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény mégis annyira finom, hogy kiérdemelte a 35. helyet a világ 100 legfinomabb tortáinak listáján. A házi krémes recepteje következik.

null

Hozzávalók:

1 csom levelestészta

liszt a nyújtáshoz

 

Hozzávalók a krémhez:

1 l zsíros tej

35 dkg kristálycukor

12 dkg rétesliszt

1 vaníliarúd

10 tojássárgája

1 habtejszín

 

Elkészítés:

 

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 2 mm vastagra. Vágjuk ketté, mindkét lapot tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon. Egyenként süssük meg a lapokat 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt.
 

A krémhez langyosítsuk meg a tejet, szórjuk bele a cukrot, a lisztet, a vaníliarúd kikapart magjait, majd csorgassuk bele a villával felvert tojássárgáját. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, míg a krém besűrűsödik. Ezután húzzuk le a tűzről és kevergetve hagyjuk kihűlni.
 

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a kihűlt krémbe. Tegyük az egyik kihűlt tésztalapot egy tepsibe, simítsuk rá a krémet, majd fedjük be a korábban négyzetekre vágott másik lappal.
 

Tegyük be a süteményt a hűtőbe, és hagyjuk állni két órát.

Az eredeti cikk a mindmegette. hu oldalon olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: wikipédia) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.