Hozzávalók:
1 csom levelestészta
liszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a krémhez:
1 l zsíros tej
35 dkg kristálycukor
12 dkg rétesliszt
1 vaníliarúd
10 tojássárgája
1 habtejszín
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 2 mm vastagra. Vágjuk ketté, mindkét lapot tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg villával, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon. Egyenként süssük meg a lapokat 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt.
A krémhez langyosítsuk meg a tejet, szórjuk bele a cukrot, a lisztet, a vaníliarúd kikapart magjait, majd csorgassuk bele a villával felvert tojássárgáját. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, míg a krém besűrűsödik. Ezután húzzuk le a tűzről és kevergetve hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a kihűlt krémbe. Tegyük az egyik kihűlt tésztalapot egy tepsibe, simítsuk rá a krémet, majd fedjük be a korábban négyzetekre vágott másik lappal.
Tegyük be a süteményt a hűtőbe, és hagyjuk állni két órát.
Az eredeti cikk a mindmegette. hu oldalon olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: wikipédia)