Egyszerű csőben sült karfiol

A karfiol rendkívül magas C-vitamin tartalommal büszkélkedhet, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csőben sült sajtos karfiol elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló formát kikenünk vajjal és a karfiolt leterítjük benne.
  2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejjel, beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és óvatosan elkeverjük benne a reszelt sajtokat. A masszát a karfiolra öntjük. 
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Egyszerű csőben sült karfiol (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.