Mac and cheese falatkák

Ha vendégeket vár, mindenképpen próbálja ki ezt a finomságot.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük, majd félretesszük. 
     
  2. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, és folyamatosan kevergetve sűrű mártást főzünk belőle. 
     
  3. Amikor összeállt a besamel, hozzáadjuk a sajtkrémet és a lereszelt Gouda sajtot is. Összekeverjük, egy kevés sóval és a borssal ízesítjük, majd addig kevergetjük tovább a tűzön, amíg a sajt megolvad. 
     
  4. A sajtos mártást a tésztához adjuk, összeforgatjuk, hozzáadjuk a felvert tojást, még egyszer alaposan összekeverjük, majd elosztjuk a tésztát egy muffintepsi kiolajozott mélyedéseiben. 
     
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 percig sütjük, amíg a falatkák teteje aranybarnára pirul. Végül kivesszük, a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint friss zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Mac and cheese falatkák (Fotó: Mindmegete.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.