Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

Egy olasz étel, magyarosan elkészítve.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
     
  2. Mérsékeljük a hőt, és a lábasba öntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és 15-20 percig forraljuk.
     
  3. Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
     
  4. A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.
     
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit, és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt.
  6. Ezután áttesszük egy tűzálló tálba vagy 4 kisebb felfújtformába, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt. 

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Paradicsomos gnocchi (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.