ELKÉSZÍTÉS
- A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
- Mérsékeljük a hőt, és a lábasba öntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és 15-20 percig forraljuk.
- Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
- A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit, és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt.
- Ezután áttesszük egy tűzálló tálba vagy 4 kisebb felfújtformába, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Paradicsomos gnocchi (Fotó: Mindmegete.hu)