ELKÉSZÍTÉS
- A hússzeleteket nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és egy kevés frissen aprított kakukkfűvel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
- A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd megszórjuk ízlés szerint sóval, összeforgatjuk, és hagyjuk pár percet állni.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, majd egyenként becsomagoljuk a baconszeletekbe.
- Ezután ízlés szerint felváltva felhúzzuk egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit és a baconbe csomagolt vöröshagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a nyársakat.
- Egy nagyobb, magasfalú serpenyőbe öntjük az olajat, majd belehelyezzük az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat. Kisebb lángon sütni kezdjük, majd kb. 20 perc után átfordítjuk a nyársakat, hogy a másik oldaluk is szép pirosra süljön.
- Amikor készre sültek a nyársak, kivesszük őket az olajból, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róluk, és tálalásig melegen tartjuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Rablóhús (Fotó: Mindmegete.hu)