Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni.
ELKÉSZÍTÉS:
- 30-40 dkg meggyet, a citromsavat, és a négy kanál cukrot annyi vízbe tesszük fel főni, ami ép ellepi. Kb. 5 percig főzzük, hogy a meggy kiadja a levét.
- Közben a keményítőt 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a főzött meggyhez.
- Lassú tűzön besűrítjük, és lehúzzuk a tűzről. A forró, sűrített meggybe belekeverjük a hideg gyümölcsöt, és jól elkeverjük, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáadagoljuk a hideg tejet.
- Jól lehűtjük, és egy-két vanília fagylalt gombóccal, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Meggyleves vaníliafagylalttal (Fotó: Mindmegete.hu)