A magyar konyha remeke: a pincepörkölt

A pincepörkölt különlegességét az adja, hogy legalább kétféle húsból készítik. Nézzünk most egy hagyományos receptet, amikor csülök és lapocka kerül az énybe.

null

A kétféle hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kétféle húst megmossuk, mindkettőt 2 cm-es kockákra vágjuk. 

Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt. Megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, 10 percig dinszteljük – írta a mindmegette.hu. 

Meghintjük a pirospaprikával, gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és jól elkeverjük, hogy a paradicsom egy kis levet eresszen. A hagymás alaphoz adjuk a felkockázott csülköt és lapockát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. 

Megsózzuk, meghintjük a borssal, a köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet. 2 órán keresztül főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk. 

A pörköltet felöntjük a borral, hozzáadjuk a krumplit, és főzzük további kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul – javasolta a mindmegette.hu, ahol videót is találnak a kitűnő fogás elkészítéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.