A kétféle hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kétféle húst megmossuk, mindkettőt 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt. Megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, 10 percig dinszteljük – írta a mindmegette.hu.
Meghintjük a pirospaprikával, gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és jól elkeverjük, hogy a paradicsom egy kis levet eresszen. A hagymás alaphoz adjuk a felkockázott csülköt és lapockát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Megsózzuk, meghintjük a borssal, a köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet. 2 órán keresztül főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A pörköltet felöntjük a borral, hozzáadjuk a krumplit, és főzzük további kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul – javasolta a mindmegette.hu, ahol videót is találnak a kitűnő fogás elkészítéséről.