Egyszerű krumplileves húsgombóccal

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A krumplit és a répát meghámozzuk, a krumplit kockára, a répát karikára vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket a borsóval együtt és néhány percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük még.  
  2. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt vagy aprítóban morzsává darált zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és az összevágott petrezselyem egy részével. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk.
  3. Ha a leves felforrt, akkor beletesszük a gombócokat a levesbe és körülbelül 30 percig főzzük. A levest tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
    Borítókép: gazdag krumplileves (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.