A gombák szárát kiszedjük, a kalapját felcsíkozzuk (ha nagy a gombafej, előbb félbevágjuk, és úgy csíkozzuk fel).
Egy edényben zsírt olvasztunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd lassú tűzön üvegesre dinszteljük – írta a Mindmegette.hu.
Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1-1,5 dl forró vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon kb. félóra alatt puhára főzzük. Ha úgy látjuk, a szaft nem elég sűrű, fedő nélkül további 10 percig főzzük.
Ha kész, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd összekeverjük. Nokedlivel tálaljuk.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 e kpirospaprika
- 1.5 ek zsír
- só
- friss petrezselyem
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)