A klasszikus gombapörkölt

A legjobb recept, ha egy egyszerű, de nagyon finom gombapörköltet szeretnénk enni.

null

A gombák szárát kiszedjük, a kalapját felcsíkozzuk (ha nagy a gombafej, előbb félbevágjuk, és úgy csíkozzuk fel). 

Egy edényben zsírt olvasztunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd lassú tűzön üvegesre dinszteljük – írta a Mindmegette.hu. 

Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1-1,5 dl forró vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon kb. félóra alatt puhára főzzük. Ha úgy látjuk, a szaft nem elég sűrű, fedő nélkül további 10 percig főzzük. 

Ha kész, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd összekeverjük. Nokedlivel tálaljuk.

HOZZÁVALÓK


 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.