Egy újabb világbajnok recept újévre: lencsegulyás

Ha nem készített még ilyet, itt az ideje!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy lencsegulyáshoz egy fazékban zsiradékot hevítünk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, majd alacsony lángon sütni kezdjük.
  2. Ha már pici színt kapott, hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, és kicsit nagyobb lángon megpirítjuk minden oldalát.
  3. Ha körbekérgeztük a húst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apró kockákra vágott paprikát is. Időnként megkeverve pár percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet, az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát, és alaposan összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, ezt is elkeverjük, és ha kell, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a pörköltalapot.
  6. Lefedve, alacsony lángon nagyjából 1,5-2 óráig főzzük, amíg a hús szinte teljesen puha lesz. Közben időnként megkeverjük, és ha kell, pótoljuk a folyadékot.
  7. Ha a hús kellően puha, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. A zeller leveleit egészben tesszük bele a levesbe.
  8. Ismételten felöntjük vízzel: 2-3 ujjnyival a zöldségek fölé töltjük, ha kell, ízesítjük sóval, borssal, majd nagyjából 15-20 percig főzzük.
  9. Hozzáadjuk a lecsepegtetett, beáztatott lencsét és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát.
  10. Nagyjából 30-40 perc főzés után - ha már a lencse és a zöldségek is megpuhultak - elkészült a lencsegulyás. Friss kenyérrel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk. 

Az elkészítésről szóló videót IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Borítókép: lencsegulyás (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.