Hagymányos karácsonyi gyümölcskenyér

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A diót és az aszalt gyümölcsöket durvára vágjuk, majd a kandírozott gyümölcsökkel együtt rumba áztatjuk. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukor egyik felével kemény habbá verjük, a sárgáját, a porcukor másik felével, illetve a vaníliás cukkorral és egy csipet sóval kihabosítjuk.
  3. A rumba áztatott gyümölcsöket a sárgája felett átszűrjük, és az így lecsorgó rummal elkeverjük azt. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a sütőport, a rumot és a maradék liszt felét, majd elkeverjük.
  4. A lecsöpögtetett gyümölcsöket egy tálba öntjök, 3 dkg liszttel meghintjük és összeforgatjuk.
  5. Ekkor hozzáadjuk a fehérjehab felét és a liszt másik felét, miután elkevertük ezt, óvatosan eldolgozzuk benne a maradék fehérjét is.
  6. Kivajazott és kilisztezett vagy szilikonformába teszünk egy kevés tésztát, majd a diós gyümölcsökkel meghintve rétegezzük és a tésztával zárjuk végül.
  7. 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Az elkészítést IDE KATTINTVA videón is megnézheti.

Boríókép: gyümölcskenyér (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.