Hókifli szilvalekvárral töltve

A karácsonyi menük egyik kedvenc csemegéje.

null
  1. A hókifli elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a hideg vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a hideg tejfölt – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk vigyázva, hogy a hideg alapanyagok ne melegedjenek fel. Ezután az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vasatgságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott körök felét megkenjük szilvalekvárral, majd a töltelékre hajtjuk a körök másik felét, és kiflit formázunk belőlük.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 
  6. Ezután, ha langyosra hűltek a kiflik, meghempergetük mindet a porcukorban, és tálaljuk. 

Borítókép: hókifli (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.