- A hókifli elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a hideg vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a hideg tejfölt – olvasható a Mindmegette cikkében.
- A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk vigyázva, hogy a hideg alapanyagok ne melegedjenek fel. Ezután az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vasatgságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
- A kiszaggatott körök felét megkenjük szilvalekvárral, majd a töltelékre hajtjuk a körök másik felét, és kiflit formázunk belőlük.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Ezután, ha langyosra hűltek a kiflik, meghempergetük mindet a porcukorban, és tálaljuk.
Borítókép: hókifli (Fotó: Mindmegette)