Barackos charlotte-torta

Könnyed gyümölcsös desszert.

null
  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját krémesre keverjük a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral, amjd összeforgatjuk a fehérjehabbal. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és az étkezési keményítőt, majd a tésztát egy tepsibe simítjuk – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
  3. Ha megsült, cukorral megszórt konyharuhára borítjuk azonnal, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a lekvárral és feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
  4. A barackokat apróra vágjuk. A krémhez a túrót összekeverjük a tejszínnel, mascarponéval, cukorral és a zselatin fixszel, majd hozzákeverjük a barackokat is.
  5. Egy kerek tálat vékonyan kikenünk olajjal, kibéleljük a piskótával, és beleöntjük a krémet. 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.