A csípős csirkeszárnyak elkészítéséhez szakszerűen előkészítjük a húst.
Ehhez elkészítjük a rubot, azaz összekerverjük a fűszereket. Bedörzsöljük a csirkeszárnyat a fűszerkeverékkel, és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
Közvetlenül a sütés előtt meglocsoljuk mindet olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Salátával, krumplipürével kínálhatjuk – ajánlotta a Mindmegette.hu.
- 0.5 kg csirkeszárny
- 1 dl olívaolaj
- A rubhoz:
- 1 tk só
- 1 mk bors
- 1 mk erős paprika
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk hagymapor
- 1 tk oregano
- 1 mk koriandermag
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)