Juhtúrós sztrapacska

A juhtúrós sztrapacska az az étel, melyet szinte mindenki szeret, ami nem is csoda, hiszen ellen lehet-e állni az olvadó juhtúróval krémessé vált burgonyás tésztának, amelyen gazdagon pihennek a pirított szalonnapörcök? Kizárt!

null
  1. A juhtúrós sztrapacska elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben  ropogósra pirítjuk. Ezután kiszedjük, a kisült zsírt félretesszük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
  3. A tésztát nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd ha elkészült, szűrőkanállal egy tál hideg vízbe szedjük, majd leszűrjük. Ezután a galuskát összekeverjük a félretett szalonnazsírral, a juhtúróval és a tejföllel.
  4. Kizsírozott tűzálló tálba simítjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Ha elkészült, megszórjuk a pirított szalonnával, és tálaljuk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.