ELKÉSZÍTÉS
- Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és tésztát gyúrunk belőle annyi tejföllel, hogy rugalmas állagú legyen.
- Téglalap formájúra nyújtjuk, az olvasztott és langyos vajjal megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit vagy a piskótatekercset, majd pihentetjük, illetve kelni hagyjuk kb. fél órán át.
- Kerekre nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük a felvert tejszínhabbal összeforgatott gesztenyepürével, majd kifli formára tekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével.
- Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, 20-25 perc után 150 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük. A teljes sütési idő 45-50 perc.
A teljes receptet és az elkészítési módot a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.
Borítókép: Gesztenyés vajas kifli (Fotó: Mindmegette.hu)