Gombás lencsefasírt

Gondolták volna, hogy ilyen egyszerű?!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lencsét átválogatjuk, majd alaposan megmossuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A főzőlébe tesszük a leveskockát és a sót, majd puhára főzzük. Leszűrjük, majd kihűtjük.
     
  2. A gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a hagymát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megpároljuk, és kihűtjük.
     
  3. A köménymagot egy teflonserpenyőben 1-2 perc alatt megpörköljük, majd egy mozsárban összetörjük. Egy tálba tesszük a kihűlt lencsét, hozzáadjuk a gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, a sót, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot és a tojást. Ezután alaposan összegyúrjuk.
  4. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk mindet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk mogyoróolajjal (esetleg étolajjal). Ráhelyezzük a lencsepogácsákat, és mindegyiket megspricceljük mogyoróolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Borítókép: fasírt lencsefőzelékkel (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.