Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval

Gyermekkorunk kedvence, új köntösben.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Hozzászórjuk a megtiszított, felaprított és olajon megdinsztelt hagymához, majd összeforgatjuk a sűrített paradicsommal és a cukorral, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon puhára főzzük épp annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi.
     
  2. A vöröhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a darált hússal, a beáztatott, majd kifacsart és darabokra tépett zsemlével. Őrölt fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és összegyúrjuk. A masszából diónyi golyókat gyúrunk, és meghempergetjük mindet zsemlemorzsában, majd egyujjnyi nem túl forró olajban ropogósra sütjük.
     
  3. Az elkészült paradicsomos káposztához kínáljuk feltétként a fasírtot. 

A teljes receptet a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.

Borítókép: Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.