Sajtos korong

Sörkorcsolyának is kitűnő.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sóval, az őrölt köménnyel és a Cayenne-borssal. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra keverjük. Beledolgozzuk a tojást, és 1 tk hideg vízzel lazítjuk.
  2. Rászórjuk a reszelt sajtot, kézzel simára gyúrjuk, és szükség esetén még egy kis vizet adunk hozzá. A tésztát téglává formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
     
  3. A római köményt és a tengeri sót mozsárban szétnyomjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A tésztából 2 teáskanálnyi adagokat csippentünk le, amelyeket gombóccá gömbölyítünk és egymástól 3 cm távolságban a tepsikbe ültetünk. Mindet laposra nyomkodjuk, majd megszórjuk a köményes sóval, és az előmelegített sütő középső részében egészen világosra sütjük tepsinként kb. 12 perc alatt. Végül a korongokat a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A teljes cikket IDE KATTINTVA érhetik el.

Borítókép: sajtos korong (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.