Gulyásleves, ahogy anyukám készíti

null

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a répákat karikákra, a többit nagyjából egyforma kockákra vágjuk. A húst akkorára kockázzuk, mint a zöldségeket.
  2. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával és köménnyel, beletesszük a babérlevelet, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Felöntjük 3 liter langyos vízzel, beletesszük a répákat, a paradicsomot és a zellert, és közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul a hús. 10 perccel a főzés vége előtt beletesszük a krumplit.
  3. A tojásból és lisztből nokedlit készítünk, majd a lobogva forró levesbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljönnek a leves felszínére, keverünk rajta egyet, és lehúzzuk a tűzról. Tálalás előtt kb. 20 percig pihentetjük a gulyáslevest, hogy még inkább összeérjenek az ízek.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.