Extra ropogós sajtos rúd

2024. 08. 14. 12:43
null

Elkészítés

  1. Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpakra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája téglatest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kivesszük a tésztát, bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
  4. Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egyujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
  5. A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzávalók


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.