Elkészítés
- Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
- A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpakra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája téglatest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Másnap kivesszük a tésztát, bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
- Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egyujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
- A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzávalók
- 33dkgliszt
- 25dkg margarin
- 4ek10%-os ecet
- 6ekvíz
- 4mksó
- 20dkg kemény sajt
- 1dbtojás