Elkészítés
- A hámozatlan burgonyát megfőzzük, majd lehúzzuk a héját, áttörjük, és a gyúródeszkán szétterítve kihűtjük.
- Ekkor rászórjuk a lisztet, megsózzuk, ráöntünk 2 evőkanál olvasztott vajat, és jól összegyúrjuk. Végül lisztezett felületen 0,5 cm vastag téglalappá gyúrjuk, és 12 db négyzetre felvágjuk.
- Mindegyik közepére rakunk egy fél szilvát, amit előzőleg ízlés szerint megszórtunk fahéjas porcukorral. Ezután a tésztasarkokat összenyomva a két tenyerünkkel mindegyikből gombócot formázunk. Azokat sós, lobogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, azután szurokanállal kiszedjük.
- Serpenyőben megmelegítjük a maradék vajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Meghempergetjük benne a gombócokat, azután ízlés szerint megszórjuk porcukorral. Melegen tálaljuk.
További részleteket IDE KATTINTVA tudhat meg.
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)