időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Hétvégén rendezik a Jászsági Randevút

Forrás: Országszerte
2021.07.20. 11:44
borítókép

Július 24-én és 25-én rendezik meg a több évtizedes hagyományokkal rendelkező Jászsági Randevút, melynek fővédnöke idén Kásler Miklós lesz.

Július 24-én és 25-én rendezik meg a több évtizedes hagyományokkal rendelkező Jászsági Randevút, melynek fővédnöke idén Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere lesz – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a Szoljon.hu cikkében.

Mihály Béla látványtervező, keramikusművész a hetvenes években álmodta meg és indította útjára a népszerű programot. Emléktáblájánál koszorúzást tartanak szombaton délelőtt a sportpályán, ahol ezt követően átadják a felújított Dósa-kúriát. A kulturális események sorát kiállítások nyitják meg.

Hétvégén rendezik a Jászsági Randevút
Fotó: SZOLJON.HU/ILLÉS ANITA

A jó ebédhez szól a nóta műsor után fellép többek között a Kávészünet zenekar, Vincze Lilla és Pitti Katalin. A programot a „Játékos hagyomány” elnevezésű, népművészetet és hímzéskultúrát népszerűsítő játékpark is gazdagítja. Este néptánc- és operettgála Peller Károllyal és az Operett-Musical Voices Társulat előadóival, majd tűzijáték szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap zenés mesejátékkal folytatódik a rendezvény, valamint gyerekfoglalkozással, táncházzal és vigassággal várják a családokat. A Jászsági Randevú zárásaként Pápai Joci ad koncertet.