A nemzeti értékek sorát ízesítik a Pápai Hús sonkái

A 111. születésnapját ünneplő Pápai Hús nem mindennapi kitüntetésben részesült.

null

 Az élelmiszeripari vállalat sonkái közül a parasztsonka, a parasztlapocka, az Esterházy-sonka és a Kőrishegyi sonka felvételt nyert a Magyar Értéktárba, így mostantól a kiemelkedő nemzeti érték cím birtokosai – írja a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.
A Hungarikum Bizottság döntése értelmében a pápai sonkát felvették a Magyar Értéktárba, ami a „hungarikumok előszobájának” is tekinthető. Nem véletlen, hiszen a Pápai Hús termékei – különösen a sonkák – megbízható helyet foglalnak el a magyar gasztronómia palettáján. Az értéktárba való bekerülés hivatalosan is elismeri a pápai sonkák kiváló minőségét és jelentőségét. A nemzeti értékké válás jelentőségéről Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester és Szappanos Péter ügyvezető beszélt a sajtó képviselőinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.