időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

A borkóstolás tanulható

Forrás: Unilife
2021.04.20. 15:41
borítókép

Piskor Fanniban már 16 évesen megszületett az elhatározás, hogy a borszakértő hivatást választja.

Karakteres, üde, érett, tiszta, friss, gyümölcsös, virágos. Ezeket az ismertetőjegyeket olvasva mindjárt arra gondolhatnánk, hogy álmai nőjét mutatja be egy szerelmes ember a szebbnél szebb jelzőkkel; amíg az agresszív, szúrós, jellegtelen, vagy éppen az üres, jelzőkkel már-már sértegetni lehetne valakit. A fenti ismertetőjegyeket azonban főként borokra használják a szakértők és a (tudatos) borfogyasztók – írja az UniLife.

Ezekről és még sok más borokkal és pezsgőkkel kapcsolatos témáról rengeteget tud mesélni az elbűvölő egyéniségű Piskor Fanni, akiben már 16 évesen – egy olaszországi osztálykiránduláson – megszületett az elhatározás, hogy a borszakértő hivatást választja.

Piskor Fanni, szőlész-borász mérnök, WSET 3 okleveles borszakértő, Borkollégium oktató
Fotó: UniLife

Fanni – fiatal kora ellenére – diplomás szőlész-borász mérnök, WSET 3 okleveles borszakértő, valamint a Borkollégium oktatója, aki jelenleg egyéni vállalkozóként bormarketing és gasztro PR tanácsadással foglalkozik az előadások tartása mellett. Nem véletlen tehát, hogy Fanni munkásságát rengetegen követik, amelyet hűen tükröz az igényes és inspiráló @borozzfannivalInstagram oldalának, valamint Facebook oldalának követői tábora is.

A teljes cikk ITT olvasható.