Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 4., csütörtök, Kázmér napja
HÍR TV – CSÖRTEA Fidesz távozott, de ugyanaz maradt, ami volt

Címke: Akik maradtak

10 cikk 1/1 oldal

Káel Csaba: Büszkék vagyunk az Akik maradtak című filmre

Büszkék vagyunk arra, hogy az Akik maradtak című film eljutott az Oscar-díj előszobájáig, figyelemre méltó elismerés, hogy az alkotást az amerikai filmakadémia 93 filmből választotta be a szűkített listán szereplő, legjobbaknak vélt 10 mű közé – hangsúlyozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos az MTI-nek hétfőn.

Ma jelentik be az Oscar-jelölteket

Közép-európai idő szerint ma délután hozza nyilvánosságra az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeinek listáját. A legjobb nemzetközi film mezőnyében Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje is a legjobb öt közé kerülhet a szűkített listáról.

Mécs Mónika: Az Akik maradtak gyógyító film, ami a lelket gyógyítja

A forgatókönyv-központú filmtámogatási rendszernek köszönhető, hogy a magyar filmek nemzetközi sikereket aratnak az elmúlt években – jelentette ki Mécs Mónika filmproducer a Hír TV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy az Akik maradtak című alkotás is bekerült a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájára. A Tóth Barnabás rendezte alkotásról január 13-ig szavaz az Amerikai Filmakadémia, hogy bejuttatják-e a februárban megrendezésre kerülő Oscar-gálára.

Hátrahagyva

A fasiszták épp hogy elmentek, az elvtársak pedig már elkezdtek szaglászni, jelentgetni. 1948-at írunk. Nehéz újra hinni bármiben, hiszen az emberek Istenben való bizalma szilánkokra tört.

Családalapítás a magányban

Tóth Barnabás filmje, amely a negyvenes évek végétől egészen Sztálin 1953-as haláláig játszódik a Rákosi-korszakban, a magányról szól. Érzékletesen mutatja be egy kamasz lány öntudatra ébredésének.

Magyarok Miskolcon

Michnay Gyula a csodával határos módon megszökött Recskről és bediktálta a Szabad Európa Rádióban több száz fogvatartott bajtársa nevét és a hatalom elnyomó szervei égre-földre keresték.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …