Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja
HÍR TV – Csörte:Karácsony még mindig harcol a kormánnyal

Címke: állatvédelem

16 cikk 1/2 oldal

Cicaharc

Ökoláger

Azért rettegünk a változástól, mert azt hisszük, hogy le kéne mondanunk valamiről. Az eddigi kényelmünkről, életstílusunkról és szokásainkról.

Időnként ellenőrizni kell a kutya chipjét

Nagy szerencséje van annak a gyönyörűen ápolt, fajtatiszta kutyának, amelyik a hét végén a kis Duna-parton szaladgált nyakörv nélkül a téli sétálók között. Egy arra járó fiatal ugyanis annyira megsajnálta a láthatóan gazdátlan, de barátságos állatot, hogy az autó­jába téve egy közeli benzinkútra hajtott vele, ahol arra alkalmas csipleolvasó készülékkel ingyenesen megnézethette, kihez tartozik az otthontalannak egyáltalán nem látszó, zavarodott eb.

Bíznak a jövőben a magyar gazdák

A nehézségek sem tántorítják el a gazdálkodókat attól, hogy megvalósítsák terveiket. Ötleteik vannak, ezért a beruházások lendülete 2020-ban is tovább erősödhet – mondta Nagy István agrárminiszter.

Rekordmennyiségű elefántcsontot foglaltak le Szingapúrban

Rekordmennyiségű, mintegy 300 afrikai elefánttól származó, 8,8 tonnányi elefántcsontot foglaltak le Szingapúrban a hatóságok. A város az állatvédők szerint az illegális vadkereskedelem egyik tranzitpontja, ez az eddigi legnagyobb, itt elfogott szállítmány.

Sikeres volt az odúk telepítése a Pilisi Parkerdő területén

Sikeres volt a Pilisi Parkerdő Zrt. madárvédelmi programja, amelynek keretében az elmúlt években a Gödöllői és a Budakeszi Arborétumban, a pilismarót környéki erdőkben, valamint a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkertben is mesterséges odúkat helyeztek ki: a szakemberek sikeres költések nyomaira bukkantak, és két erdei pele is otthonra talált.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …