Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: bérek

116 cikk 1/12 oldal

Új bérrendezés jöhet az állami cégeknél

A korábbi, 2017-től 2019-ig szóló bérmegállapodáshoz hasonlóan ismét hároméves egyezséget köthetnek 2020-tól az állami közszolgáltató vállalatok munkavállalóinak keresetrendezése érdekében.

Fonyódnál ég a berek

Eddig mintegy 30 hektáron vonult végig a tűz, az oltást jelenleg is 30 tűzoltó végzi – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Folytatódott a keresetek jelentősebb növekedése

A várakozásokat meghaladva, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint, az idei év első hónapjában 10,6 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbiakhoz képest.

Felértékelődőben a duális képzés

Mind a klasszikus képzési ösztöndíj, mind a szociális ösztöndíj stagnált 2007 óta. Most mindkettőt sikerült lépcsőzetesen negyven százalékkal megemelni — nyilatkozta lapunknak Horváth Zita.

Érkeznek a megemelt fizetések a számlákra

Tavaly állapodtak meg a szociális partnerek arról, hogy 2019-ben nyolc százalékkal nő a két kötelező legkisebb kereset, ezt követően további nyolc százalékkal lesz magasabb az összeg 2020-ban.

A dolgozók a napokban kapják meg emelt fizetéseiket

A decemberi megállapodásnak köszönhetően 2019. január 1-től 8-8 százalékkal emelkedett a bruttó minimálbér és a garantált bérminimum összege – mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára.
116 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.