Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: brexit

1747 cikk 1/175 oldal

Johnson reménykedik az egyezségben

A brit miniszterelnök tegnap kijelentette: megállapodást szeretne az EU-ból történő brit kilépés feltételrendszeréről, és szerinte ez el is érhető a brexit október 31-i határidejéig.

Angela Merkel harminc napot adott Johnsonnak

A brit kormányfő Angela Merkel német kancellárral találkozott, mindössze 71 nappal a britek Európai Unióból való kilépését megelőzően.

Boris Johnson ultimátumot adott Brüsszelnek

Pattanásig feszült a helyzet Boris Johnson kormánya és az Európai Unió között. A britek addig nem ülnek vissza a tárgyalóasztalhoz, amíg Brüsszel rugalmasságot nem mutat az írkérdésben.

A brit kormányfő kompromisszumra szólította fel Macront és Merkelt a brexit kapcsán

A brit kormányfő kompromisszumra szólította fel Emmanuel Macron francia államfőt és Angela Merkel német kancellárt hétfőn. Párizsi és berlini látogatása előtt Boris Johnson figyelmeztette a két politikust, hogy ha szükséges, az Egyesült Királyság kész megállapodás nélkül távozni az Európai Unióból október 31-én.

Az északírek többsége támogatná az országrészre vonatkozó tartalékmegoldást

Az Észak-Írországban élők többsége támogatná a brit európai uniós tagság megszűnéséről szóló vitában az ír-északír határellenőrzés elkerülését célzó tartalékmegoldásnak azt a változatát, amely az Ír-tengerre helyezné a vámhatárt az EU-val – derült ki egy vasárnap ismertetett felmérésből.
1747 cikk 1/175 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.