Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 7., kedd, Herman napja
HÍR TV - Sajtóklub:A legjobb intézkedések születtek

Címke: búza

9 cikk 1/1 oldal

Zalában az országosnál magasabb a búza és a kukorica termésátlaga

Az időjárási anomáliák ellenére nagyrészt az agrotechnológiai újításoknak köszönhetően Zala megyében a növénytermesztés eredményei folyamatos emelkedést mutatnak – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos szóvivője, a szervezet Zala megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.

Magasabb árakra várnak a gabonatermesztők

Egyelőre a világpiacon sem várható fordulat: bár az előrejelzések szerint a vártnál alacsonyabb lehet a betakarított mennyiség, a globális búzatartalékok így is tovább nőhetnek.

Idén több búza és repce termett Zala megyében

Zala megyében búzából és repcéből is több termett idén, mint az elmúlt évben, a búza hektáronkénti átlaghozama egy tonnával haladja meg a tavalyi mennyiséget – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke szerdán az MTI-vel.

A hét végére a magtárakba kerülhet a búza

Bár minőségben vegyes a kép, termésátlagban a korábbi várakozásokhoz képest jobbat hoznak a kalászos gabonák. Ha az időjárás megfelelő lesz, a hét végéig befejeződhet a búza aratása – olvasható a Világgazdaság keddi számában.

Életet mentett a májusi eső

A becslések szerint ugyanakkor az őszi búza minősége jelentősen elmaradhat a tavalyitól. A vetési munkák lassan befejeződnek, a gazdák bizakodnak.

Közepes lesz az őszi búza, van, ahol ki sem kelt a repce

Fedezi a világ várható búzatermése a fogyasztást a 2019/2020-as gazdasági évben: 759 millió tonnát takaríthatnak be a gazdák, míg a felhasználás várhatóan 752 millió tonna körül alakul.

Az aszály miatt a búza és a repce harmada lett csak jó minőségű

Az aszály miatt a búza és a repce harmada lett csak jó minőségű, ez jóval elmarad az elmúlt öt év 50-55 százalékos átlagától – közölte a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …