Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 24., péntek, Timót napja

Címke: CDU

70 cikk 1/7 oldal

Három párt sem elég a türingiai kormányhoz

A tartományi választások azt a helyzetet eredményezték, hogy a Türingiában eddig hatalmon lévő koalíció nem szerzett elég mandátumot az erfurti parlamentben ahhoz, hogy ismét többséget alkosson.

Merkel üzent az új baloldali vezetésnek

Nincs napirenden a koalíciós szerződés újratárgyalása, de a koalíciós pártok egyetértésével lehet módosítani a kormány politikáját – mondta a német szövetségi kormány szóvivője.

Elemző: új pártprogramot kell kidolgoznia a CDU-nak

Új pártprogramot kell kidolgoznia a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) – vélekedett Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Önvizsgálatot tart a CDU

Ingo Gondro, a német kereszténydemokraták konzervatív platformjának alelnöke szerint a súlyos türingiai vereség megerősíti, hogy a párt túlságosan balra fordult.

CDU-koalíció az AfD-vel?

Michael Heym CDU poltikus szerint nem szabad előzetesen kizárni, hogy a kereszténydemokraták az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű radikális párttal, valamint az FDP-vel közösen kormányozzanak.
70 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …