Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: CDU

426 cikk 1/43 oldal

A német szociáldemokraták hetekig tartó tanácstalanság után találtak jelöltet az igazságügyi miniszteri tisztségre

Egy pénzügyminisztériumi államtitkár kerül Németországban a szövetségi igazságügyi minisztérium élére, miután az eddigi tárcavezető a július elején felálló új Európai Parlamentben (EP-) folytatja munkáját, a váltást szerdán jelentette be a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), hetekig tartó tanácstalanság és habozás után.

Berlini teszt Brémában

Szerdán kezdődnek meg Brémában a szociáldemokraták (SPD), a Baloldali Párt (Linke), valamint a Zöldek tartományi szintű koalíciós tárgyalásai a május 26-i választásokat követően.

Elakadásjelző Berlinben

Pár hónapja sokan még a CDU elnökváltásához fűztek reményeket, ám a Merkel után a kereszténydemokraták élére álló Annegret Kramp-Karrenbauer láthatóan nem vált be. De okos ez a Merkel asszony!

Cenzúrázási szándékkal vádolják a német CDU elnökét

A véleményszabadság korlátozásának szándékát vetik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének szemére német politikusok, újságírók és civilek egy videoblogger (vlogger) A CDU pusztítása című munkája körül kialakult vitában. Annegret Kramp-Karrenbauer vélelmezett törekvése ellen petíció is indult. A pártelnök keddi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy bírálói tévednek, és a vita valójában arról szól, hogy miként alakítja át a közösségi média a kommunikációt és a politikai kultúrát.

Bréma Berlinre is kihatással lehet

Ha Bréma most vasárnap egy másik párt színeibe bújik, nagy a valószínűsége annak, hogy a Szociáldemokrata Párt, az SPD kilép a szövetségi kormányból.

Merkel kormányátalakításra készül egy német lap szerint

Angela Merkel német kancellár vizsgálja egy kormányátalakítás lehetőségét, hogy megerősítse politikai helyzetét, és ki tudja tölteni negyedik kancellári mandátumát – közölte a Bild am Sonntag című vasárnapi lap a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berkeiből szerzett információira hivatkozva.
426 cikk 1/43 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.