Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Címke: CDU

57 cikk 1/6 oldal

Bírálják a német CDU/CSU-ban Horst Seehofer tervét

Bírálatokat váltott ki a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségében Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter terve az Olaszországba tengeri úton érkező menedékkérők 25 százalékának befogadásáról – írta szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján.

Csúszós lejtőn

A Merkel-kormány fekete-vörös alkotóelemei szász földön és Brandenburgban is minden tíz polgárból már csak négynek a bizalmát élvezik.

Előretört az AfD

Mind Szászországban, mint a szomszédos Brandenburgban a bevándorlásellenes AfD lett a tartományi választásokon a második erő. Előbbi tartományban az egyre gyengülő CDU tartotta meg vezető pozícióját.

Elkezdődtek a tartományi választások a németországi Brandenburgban és Szászországban

Elkezdődtek vasárnap reggel a tartományi törvényhozási (Landtag-) választások a németországi Brandenburgban és Szászországban. Az első eredménybecslések a 18 órai urnazárás után jelennek meg, a hivatalos előzetes végeredmény hétfő hajnalban várható. A tartományi gyűlést öt évre választják meg Brandenburgban és Szászországban is.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …