Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Címke: demográfia

31 cikk 1/4 oldal

A Demény-féle nyugdíjreform továbbgondolása

Egy 1987-es tanulmányában először Demény Pál tudós-demográfus mutatott rá arra, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer és termékenységcsökkenés között oksági kölcsönhatás van.

Invázióhoz vezethet a bevándorlás

A demográfia problémák nagyobb kihívást jelentenek, mint az éghajlatváltozás, és a bevándorlást kontrollálni kell – mondta a demográfiai csúcson csütörtökön Tony Abbott.

A család a magyar modell alapja

Gál Kinga, fideszes európai parlamenti képviselő úgy értékelt, hogy évről évre nehezebb pozitív családképet sikerrel megszavaztatni az EP-ben, de erőt ad, hogy tudjuk, családban élni jó.

Kásler Miklós: A demográfia sorskérdés

A miniszter elmondta, a magyar kormány családbarát politikájának három alappillére az alaptörvényben biztosított jogok; a családok támogatása pedig széles, ami felől egyre többen érdeklődnek.

Az egész világból érkeznek a demográfiai csúcsra

Amikor a demográfiáról van szó, arról beszélünk, „leszünk-e és kik leszünk” ötven-száz év múlva, mert Európa egészére igaz, hogy nem születik elég gyermek – mondta Novák Katalin.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …