Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Címke: Európai Unió

1622 cikk 1/163 oldal

Migránsok foglalták el a párizsi Panthéont

A tüntetők egy része bejutott a mauzóleum épületébe is, ahol egy szónok felolvasta a magát fekete mellényes mozgalomnak nevező csoport követeléseit.

Több mint 1,1 millióval nőtt tavaly az Európai Unió lélekszáma

Egy év alatt több mint 1,1 millióval bővült az Európai Unió lélekszáma, amely 2019. január 1-jén 513 millió 481 ezer volt a becslések szerint. A növekedés a pozitív migrációs egyenlegnek tudható be – derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) szerdán közzétett jelentéséből.

Boris Johnson szerint életfontosságú az októberi kilépés

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint életfontosságú, hogy Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) határnapján, október 31-én kilépjen az Európai Unióból. Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy csak olyasmit szabad megígérni, aminek teljesíthetősége teljesen biztos.

Nehéz szülés Brüsszelben

A tisztújításról határozó csúcson a tét óriási volt, hiszen az dőlt el valójában, hogy az unió melyik irányba indul tovább: az Európai Egyesült Államok, avagy a nemzetek Európája felé.

Sikeres kirakós

A brüsszeli csúcs felszínre hozott egy alapigazságot is: akármennyit is papolnak közös, európai értékekről meg szolidaritásról, de a három legfontosabb posztra végül egy németet, egy franciát és egy belgát jelöltek.

Megalakult az Európai Parlament, szerdán megválasztják az elnököt

A május végi választásokat követően megalakult kedd reggel Strasbourgban az új Európai Parlament (EP), amelynek elnökét és alelnökeit szerdán megválasztják, függetlenül attól, hogy az uniós tagállami vezetők döntésre jutnak-e brüsszeli csúcstalálkozójukon a tisztújításról.
1622 cikk 1/163 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.