Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: feketegazdaság

22 cikk 1/3 oldal

Piacokra látogatnak ma a revizorok

A NAV ellenőrei a tervek szerint három budapesti piacot keresnek fel: a nyírpalotai és a Bosnyák téri piac és vásárcsarnok mellett a hivatalnokok ellátogatnak az Ázsia Centerbe is.

Változások sokaságát hozta az új év

A módosítások számos ponton érintik a kisebb vállalkozások működését, de az alkalmazottak és a nyugdíjasok helyzetét is.

Nem mindegyik adó csökkentésére van szükség

Az Állami Számvevőszék elemzése szerint érdemi eredmények várhatók az adócsökkentésektől, az áfa mérséklése ugyanakkor – az utóbbi idők történései miatt – igencsak megfontolandó.

Korszakos döntések következnek

Izer Norbert adóügyi államtitkár szerint az egységes tb-járulékrendszer kialakítása fontos része annak a programnak, amellyel az adófajták harmadát eltörli a kormány.

Egyre fogy a levegő a csalók körül

A pénzügyi kormányzat kedden benyújtotta a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatokat az Országgyűlésnek. A mostani törvényjavaslat kiterjeszti a dolgozó nyugdíjasokat megillető járulékmentességet.

Fokozatosan fehéredik a magyar gazdaság

Domokos László elmondta: az adóegyszerűsítő és az adókulcs csökkentő intézkedések kiszámítható gazdasági környezetet és megfelelő viszonyokat teremtettek, ezáltal javítva az adófizetési hajlandóságot.

Adót csökkenteni tudni kell

Magyarország az adóügyekben olyan eredményeket ért el 2010 óta, amelyekről tíz vagy tizenöt éve még álmodni sem lehetett – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Tállai András.

Jelentősen csökkent az adóelkerülés

Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …