Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 22., vasárnap, Móric napja

Címke: feketegazdaság

78 cikk 1/8 oldal

Jelentősen csökkent az adóelkerülés

Míg a Gyurcsány-kormány alatt száz forintból legalább 22 nem érkezett be a kincstárba, addig a kiesés ma már csupán kilenc forint – mutatott rá Tállai András.

Dúskál az áfabevételben az államkassza

Évről évre egyre nagyobb összeg érkezik be a közkasszába általános forgalmi adó címen – ez derül ki a pénzügyi tárca elmúlt időszakban készített összesítéseiből.

Ausztria karnyújtásnyira van

Rendkívüli eredmény — röviden így értékelte az Állami Számvevőszék elnöke, hogy a legfrissebb kimutatás szerint tíz százalék alá csökkent Magyarországon az áfarés.

Automatarazzia kezdődött Budapesten

Kéthetes átfogó akciót kezdett az adóhivatal a fővárosban, a hatóság arra kíváncsi, hogy az üzemeltetők bejelentették-e a különféle termékeket árusító automatáikat.

Hozza a pénzt az államnak

Valósággal ömlenek az adóforintok a közkasszába. A legfrissebb adatok alapján január eleje és július vége között majdnem 7900 milliárd forint futott be az államkincstárba a hat legnagyobb adóból.

Fejlett technológia az adócsalók ellen

Hamarosan bekötik a hatósághoz a parkolóautomatákat, az autómosók automatáit és más hasonló automatákat, miközben továbbfejlesztik az áfacsalások ellen kialakított online számlázást

Digitális technikával csap le a NAV a feketézőkre

Újabb feketegazdaság elleni lépéseket készít elő az adóhivatal – az intézkedésekről több részletet is elárult a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sors László államtitkár.

Másutt is hasznos lehet a hazai adóügyi fegyver

A megállapodások és a növekvő üzleti lehetőségek nyomán nemcsak a hatszázmillió dolláros éves áruforgalom növekedhet jelentősen, de a közös vállalatok száma is megduplázódhat.
78 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.