Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: festészet

26 cikk 1/3 oldal

Aba-Novák-kiállítás nyílik Makón

Aba-Novák Vilmos alkotásaiból nyílik Álarc nélkül címmel kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából szerdán, a makói József Attila Múzeumban.

Több mint 24 millió euróért árverezték el Cimabue festményét

A 13. században élt itáliai festő és mozaikművész, Cimabue Krisztus kigyúnyolását ábrázoló alkotása 24,180 millió euróért kelt el vasárnap a Párizs közeli Senlis városában rendezett árverésen – közölte az Actéon aukciósház.

Visszakerült korábbi helyére a Mona Lisa a Louvre-ban

Régi helyén, de jobb körülmények között csodálható meg hétfőtől a Mona Lisa, a párizsi Louvre leghíresebb kiállítási tárgya, amelyet a terem (Salle des États) felújítása miatt három hónapra egy másik helyiségbe – a Médicis Galériába – „száműztek” a múzeumon belül.

Rembrandt és tanítványai

Jubileumi kiállítással emlékezik meg Rembrandt halálának 350. évfordulójáról a Szépművészeti Múzeum. Az intézmény a saját gyűjteményéből válogatta a tárlat anyagát.

Padlóra fektetett Krisztus

Prokop Péter, a 2003-ban elhunyt, kalocsai születésű, expresszionista kifejezésmódú festőművész, a XX. század egyik legismertebb magyar pap festője a bizonyíték rá, hogy igen, lehetséges.

Lázálom

A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáit mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria a párizsi Pompidou Központtal közösen szervezett kiállításán.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …