Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 20., kedd, Tivadar napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBA CNN-en a BLM narratíváját is kötelesek adni.

Címke: filmrendező

9 cikk 1/1 oldal

Elhunyt Alan Parker, az Evita rendezője

Az angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer nevéhez olyan filmek fűződnek, mint például az Evita vagy a Fame.

Újra divat tévéfilmet készíteni

Az Apró mesék rendezője, Szász Attila vehette át az év filmrendezőjének járó Arany Medál közönségdíjat a múlt héten. Televíziós munkái több mint száz fesztiválra hívták meg, és ezeken hatvan díjat szereztek.

Nélküle a Szindbád is más lenne

Az, hogy eltört Sára Sándor dunsztosüvege, és soha többet nem lesznek benne a feledhetetlen tekintetű portréi, az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb vesztesége.

Csak álmodj tovább!

Meghalt Franco Zeffirelli olasz filmrendező, aki mindig a maga útját járta. Kitartott a hagyományos filmes eszköztár mellett, miközben Európában és Amerikában tombolt a modernizmus.

Mindig van más lehetőség

Amikor az 1970-es években moralizáltunk, akkor a valóság nem egyezett az ideológiánkkal. Manapság viszont szétesőben vannak az ideológiák – mondta el lapunknak Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …