Megvan, hogy miről szól Quentin Tarantino utolsó filmje

Az elmúlt három évtized legikonikusabb filmjei között tartjuk számon a Ponyvaregényt, a Kill Billt és a Volt egyszer egy... Hollywoodot. Eme alkotások mögött álló filmes a források szerint az utolsó munkájára készül. The Movie Critics (A filmkritikus) a neve annak a forgatókönyvnek, amelyet Tarantino írt, és egyes források szerint ősszel készül megrendezni azt.

2024. 03. 30. 16:00
A filmes legenda Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmrendező régóta állítja, hogy csupán tíz filmet szeretne rendezni összesen, vagy hatvanéves korában nyugdíjba vonul. Az író-rendező kilenc mozit jegyez eddig (ha a két Kill Bill-filmet egynek számítjuk), és már ebben a hónapban betöltötte a 60. életévét.

Tarantino utolsó filmje
Tarantino utolsó filmje: lehet, hogy Uma Thurman is visszatér? Fotó: Miramax

De ki is az a bizonyos filmkritikus? 

Tarantino ihletője egy valós, ám kevésbé ismert kritikus, aki egy meg nem nevezett pornómagazinnak dolgozott, amelyet a filmben The Popstar Pagesként emlegetnek majd. – A pornóújság-kritikus nagyon-nagyon vicces volt. Káromkodott. Rasszista kommenteket ejtett el. Úgy írt, mintha ötvenöt lenne, pedig csak a harmincas évei elején-közepén járt. A harmincas évei végén halt meg. Egy ideig nem volt világos, de utánanéztem, és azt hiszem, az alkoholizmus előidézte szövődmények okozták a vesztét – mondta a rendező új filmjének főhőséről Deadline-nak.

A film 1977-ben, Los Angelesben játszódik, ami nem véletlen, mivel ez egy jelentős év volt a mozizás történelmében. 

Ebben az esztendőben debütált George Lucas Csillagok háborúja, Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások sci-fije, Woody Allen Annie Hallja, David Lynch Radírfeje és Tarantino egyik személyes kedvence, John Flynn Gördülő mennydörgése.

A szereposztással kapcsolatban még nem közöltek semmit, bár Tarantino fejében tiszta kép van arról, hogy mit keres, ha a kritikusról van szó. Megjegyezte, van, akit nagyon el tudna képzelni a karakter megformálására, de nem volt hajlandó megmondani, kire gondol konkrétan.

Ami a többi szereplőt illeti, Tarantino szeret ugyanazokkal a színészekkel dolgozni, így 

Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Uma Thurman, Christoph Waltz, Michael Madsen, Tim Roth, Kurt Russell, Zoë Bell és Bruce Dern is felbukkanhat mellékszereplőként.

Tarantino annak ellenére, hogy azt tervezi, visszavonul a mozifilmek készítésétől, érdeklődik más kreatív irányvonalak iránt. Korábbi interjúkban utalt már arra, hogy szívesen rendezne minisorozatokat vagy darabokat. Nem mellesleg, 2021-ben jelent meg első regénye, a Volt egyszer egy Hollywood, illetve a tavaly év végén piacra dobott új kötet már magyar nyelven is elérhető. A Cinema Speculation című, sajátos műfajú írást már régóta várták a hazai rajongók is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.