Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: GMO

6 cikk 1/1 oldal

Rejtőző génszerkesztés

A hagyományos GMO-khoz hasonló szigor vonatkozik az új, precíziós nemesítéssel előállított termékekre Európában, a szabályok kijátszása azonban nem tűnik lehetetlen feladatnak.

A Viresol az év agrárvállalkozása

Az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Viresol Kft. nyerte el 2019-ben az Év agrárberuházása díjat a Portfolio.hu által szervezett Agrárszektor Konferencián.

Egyre több a mesterséges élelmiszer

A folyamatot elsősorban az agrá­riumban zajló robbanásszerű technoló­giai fejődés hajtja, míg létjogosultságát globális társadalmi kihívásokkal indokolják.

Újra napirendre kerülhet a GMO-vita

A növénynemesítés és a génmódosított organizmusok előállítása közé helyezett úgynevezett genomszerkesztés a támogatói szerint a mezőgazdaság versenyképességi záloga.

Veszélyes körforgás

Az osztrák parlament megszavazta a valószínűleg rákkeltő növényvédő szer, a glifozát betiltását. A hatályos uniós jogszabályok szerint azonban a termék 2022 végéig forgalmazható.

Bioüzemanyag-nagyhatalommá válhat hamarosan Magyarország

Amennyiben a motorüzemanyagokba kötelezően bekeverendő biokomponensek arányát megnövelik, az hosszabb távon biztosíthatná a bioetanol-termelés stabilizálását, valamint a kukoricatermesztők belföldi felvevőpiacát.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …