Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Címke: google

44 cikk 1/5 oldal

Adatra éhezve

Milliók dolgoznak és szórakoznak otthonról, ám az emberi tevékenység ezen formája sem kíméli a környezetet.

Megoldás a digitális óriáscégek ellen

Ezek a vállalatok belenyúlnak az emberek életébe, befolyásolják a fogyasztási szokásaikat, korlátozzák a szólásszabadságot.

Elviszik Kínából a gyártást a globális IT-cégek

A tavalyi amerikai–kínai kereskedelmi háború és a koronavírus-járvány idei kitörése folytán az Apple, a Microsoft és a Google nagy amerikai technológiai cégek bejelentették, hogy továbbköltöztetik Kínából hardvergyártásuk egy részét Délkelet-Ázsia más államaiba. Szakértők szerint azonban nem lesz könnyű lazítani a Kínától való függésen, mivel az ottani gyártási folyamatok elég erősen be vannak ágyazva az amerikai szállítási láncba.

Távmunkában a Google és az Apple is

Az Egyesült Államokban a legnagyobb munkáltatók már igyekeznek alkalmazkodni a kialakult szituációhoz, többen átírják a betegszabadságokra vonatkozó vállalati előírásaikat. 

A digitális óriáscégek sem kerülhetik el az adófizetést

Nemcsak kereteket szabhat az állam a digitális világcégek tevékenységének, de rászoríthatók arra is, hogy részt vegyenek az adózásban. Ellenkező esetben akár vaskos bírsággal is meg lehet büntetni őket.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …