Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 22., szerda, Vince, Artúr napja

Címke: Horthy Miklós

14 cikk 1/2 oldal

Jány vezérezredes önként tért haza

Hibát követtek el a népbírák magának a büntetésnek a kiszabásakor, mert a vezérezredest úgy ítélték halálra, hogy közben megállapították: személyes bűnösségének foka csekély.

Fellazult a nemzettudatunk

A balliberális oldalon egy dologra nagyon vigyáznak, mégpedig arra, hogy a saját emberüket soha ne bántsák – mondta Szalay Károly Herczeg Ferenc- és József Attila-díjas író, irodalomtörténész.

Horthy megerősíti az államhatalmat

A tárgyaláson döntő hatású volt Horthy Miklósnak a felszólalása, aki szintén a nemzeti erők együttműködésére, a megegyezésre hívta fel a pártokat.

Felemás emlékezés Horthy Miklósra

Virágot vitt Horthy Miklós sírjára Lázár János, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője, míg a Mi Hazánk fáklyás felvonulással emlékezett a kormányzó száz évvel ezelőtti budapesti bevonulására.

Budapest vörös rongyokba öltözött

Száz esztendővel ezelőtt hívta tetemre Budapestet Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére, Magyarországon és fővárosában új időszámítás kezdődött 1919. november 16-án.

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről

November elején még nem körvonalazódik egy olyan kormány George Clerk tárgyalásai nyomán, amelyet az antant elismerhetne. A fordulatot Horthy meghívása hozza el az antant megbízottjának rezidenciájára.

Védőpajzs

John Keegan brit hadtörténész javított kiadásban most megjelent könyve, A második világháború a történelmi eseménysor feltárására tesz sokadik és monumentális kísérletet.

Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország

Növekszik az országban a rend és a konszolidált viszonyok megteremtése iránti igény. Általános visszatetszést kelt a gomba módra szaporodó pártok viaskodása.

A „bűnös város”

Amúgy pedig ideje tudomásul vennünk, hogy ma például Európa kilenc legnagyobb fővárosából nyolc balodali-liberális vezetésű, egy kivétel van: Madrid. Ennek pedig nyilván oka van.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …