Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: infláció

299 cikk 1/30 oldal

Drágította az olajat a szaúdi termelés jelentős kiesése

Felbolydultak a piacok azt ­követően, hogy a hétvégén támadások értek szaúdi olajlétesítményeket. Az olajcégek részvényei és a nyersanyag jegyzésára is emelkedett, ám az állapot rövid ideig tarthat.

Kedvező pályán az infláció

Augusztusban 3,1 százalékot ért el az előző év azonos időszakához viszonyított infláció. Júliushoz viszonyítva pedig 0,1 százalékkal csökkentek az árak.

Az új elnök új korszakkal indíthat

November 1-jétől új elnöke lesz az eurózóna jegybankjának, az Euró­pai Központi Banknak (EKB) ­Christine Lagarde személyében. Az új elnökre nehéz feladat vár.

Nyomott maradt az infláció az euróövezetben augusztusban

Nyomott maradt az infláció augusztusban is az euróövezetben, ami valószínűleg tovább erősíti azokat a piaci várakozásokat, hogy az Európai Központi Bank kormányzótanácsa szeptemberi ülésén lazít a monetáris politikáján.

Nincs nyomás a kamaton

A piacon arra számítanak, hogy a recesszióba hajló nemzetközi környezet és a meghatározó jegybankok várható lépései nyomán az MNB jó ideig nem nyúl a meghatározó rátákhoz.

Bebetonozhatják a kamatot

Gyakorlatilag már az egész jövő évre változatlan magyarországi alapkamattal számol a hazai piac, sőt, akár a 2021-es esztendőre is áthúzódhat a meghatározó ráta mozdulatlansága.

„Bezzegország” behúzott kézifékkel

Továbbra is döcögnek az infra­strukturális beruházások Romániában, hol­ott az uniós projektek jövő évi beindulása előtti esztendőben indokolt lett volna a saját forrásból való fejlesztés fokozása.

Kivárhat a hazai jegybank

Az inflációs mutató a januártól júliusig tartó időszakban az előző év azonos időszakához képest átlagosan 3,4 százalékkal emelkedett. A tényleges adat kevéssel alulmúlta az elemzői előrejelzéseket.
299 cikk 1/30 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.