Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 17., vasárnap, Hortenzia, Gergő napja

Címke: infláció

55 cikk 1/6 oldal

Az MNB újragondolná az inflációt

Az egyik fő kihívás annak megértése, hogy pontosan milyen erők mozgatják korunk inflációs folyamatait és hogyan változtak meg ezek a tényezők a megelőző évtizedekhez képest.

Elemzők: Továbbra is kettősség jellemzi az infláció alakulását

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt jelentése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak októberben az egy évvel korábbiaknál, szeptemberhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedtek.

KSH: Szeptemberben 11,1 százalékkal nőtt az ipari termelés

Szeptemberben 11,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 9,0 százalékkal emelkedett a kibocsátás – jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak októberben az egy évvel korábbiaknál, szeptemberhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedtek.

Kamatot csökkentett az orosz jegybank

Az orosz jegybank pénteken a piaci várakozásoknál nagyobb mértékben, 50 bázisponttal 6,50 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és egyúttal jelezte szándékát a kamat további csökkentésére az elkövetkező hónapokban az infláció további lassulása esetén.

Kamatdöntő ülést tart ma a monetáris tanács

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, elemzők arra számítanak, hogy a testület nem változtat az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és az egynapos (overnight) jegybanki betét kamata is mínusz 0,05 százalék marad, és a kamatfolyosó sem módosul.

A béremelkedés fenntartható

Szeptember 30-án ismét eljött a nap, amikor a Központi Statisztikai Hivatal publikálta az aktuális bérstatisztikákat. Sok téves információ kering vele kapcsolatban a közbeszédben.

Emelte előrejelzését a Takarékbank

Látványos dinamizmus és további pozitív kilátások jellemezték a magyar gazdaság egyes ágazatait az esztendő második felének eddig eltelt időszaka alatt.
55 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …