Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 1., szerda, Hugó napja
HÍR TV - Keménymag:Nem csak a vírussal állunk háborúban

Címke: infláció

84 cikk 1/9 oldal

Újabb gyógyír a jegybanktól

A koronavírus-járvány miatt kialakult pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa további likviditásbővítő intézkedésekről döntött.

Kéz a kézben csökkennek az üzemanyagárak és az infláció

Az élelmiszerárak alakulása lassította az üzemanyagárak inflációcsökkentő-hatását, ami viszont a koronavírus és a szaúdi-orosz olajkonfliktus miatt folytatódik. A járvány viszont az ellátási fennakadások miatt rövid távon árfelhajtó lehet az iparban és az élelmiszeriparban miközben a szolgáltatások, kivált az idegenforgalom területén letöri a keresletet és az árakat – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a statisztikai hivatal kedden kiadott februári inflációs adatait.

KSH: 4,6 százalékosra mérséklődött a mezőgazdasági felvásárlási árak éves emelkedése

Tavaly decemberre a novemberi 5,2 százalékosról 0,6 százalékponttal 4,6 százalékosra mérséklődött a mezőgazdasági felvásárlási árak éves emelkedése, annak ellenére is, hogy a sertések felvásárlási ára 49,5 százalékkal magasabbra szökött – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető legfrissebb adatokból. A decemberi drágulás mértéke az egész évi 5,4 százalékos átlagnál is hajszállal alacsonyabb volt.

Nem engedi el az MNB a forint kezét

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtöki nyilatkozatával meg is tette azt az első szóbeli intervenciós lépést, amit már oly régen várt a piac, jelezve, hogy a jegybank célja változott.
84 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …