Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 20., szerda, Jolán napja

Címke: irodalom

169 cikk 1/17 oldal

Törékeny bálvány

Az író laponként adagolja az olvasónak az érdekességeket Marilynről, a törékeny bálványról, akinél nem sokan küzdöttek jobban a szeretetért, a sikerért, a megbecsülésért és a hírnévért.

Halálsoron Amerikában

Aki eddig azt gondolta, hogy az Egyesült Államok jó hely, A halálsor angyalai című könyv elolvasása után már nem gondolja ezt.

Bodnár István gyerekversei fülbemászó kis etűdök

Nincs ezekben a költeményekben semmi különösebben meglepő, formabontó vagy szenzációs, egyszerűen alázattal és érzékenyen igyekeznek beavatni a magyar nyelv szépségeibe a gyermekeket.

Masírozni vagy kilépni?

Kertész Imre élete, ha jobban belegondolunk, képtelenségek sorozata, és műve e képtelenségek könyörtelen analízise, mely mindig szigorú önvizsgálattal is párosult.

Felavatták Kertész Imre síremlékét Budapesten

„Kertész Imre kívülállásával nem kis árat fizetett, de a legsúlyosabb történelmi időkben is szabad maradt, s könyvei ebben a szabadságban fogantak” – fogalmazott a Kertész Imre Intézet igazgatója.

Egy úr New Yorkból

Cserna-Szabó András tucatnyi szerzőt kért fel, hogy írjanak az erdélyi konyháról, maga a szerkesztő pedig Kövi Pál (vagy ahogy a világban ismerik: Paul Kovi) pályafutását foglalja össze.
169 cikk 1/17 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …