Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Címke: irodalom

547 cikk 1/55 oldal

Egy megcsömörléstörténet

Az ember azonmód megérzi, ha nagy mű kerül a kezébe. És a 2015-ben elhunyt Rafael Chirbes spanyol író regénye, A parton nagy mű – nagy és jelentős regény.

Agyő, szitakötő!

Jeremiás sok mindenhez értett, de a legjobban a könyvek és a nyelvek érdekelték. Élete nagyobb részét a könyvek és az olvasás töltötte ki.

Másodlagos jelentések értő olvasóknak

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia igazi retró gyermekirodalmi csemegével rukkolt elő értékátörökítő programjának részeként.

Végső búcsút vettek Ungvári Tamás írótól

Az életének 89. évében, június 29-én elhunyt írót több százan – családja, barátai, tisztelői, művészek és közéleti személyiségek – kísérték utolsó útjára.

A történelem nem játszótér

A könyvhéten napvilágot látott egy történelemfilozófiai kötet első oldalain mindjárt az olvasható, hogy a történelem az emberi szellem legőszintébb kifejeződése.

Íme az igazi magyar weird fiction!

Akik szeretik Juhász Kristóf cikkeit, alighanem élni-halni fognak a novelláiért is, hiszen mindent megtalálunk bennük, ami manapság hiánycikknek számít a kortárs irodalomban.
547 cikk 1/55 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.