Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: irodalom

572 cikk 1/58 oldal

A száműzött

Mózes Attila a kortárs magyar irodalom egyik legkiválóbb írója volt, bár a munkásságát kevesen ismerik, és mindmáig a kulturális láthatár peremére van száműzve Magyarországon.

Elhunyt Konrád György

Családja tájékoztatása szerint a Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológust hosszan tartó, súlyos betegség után életének 87. évében, otthonában érte a halál.

Versben bujdosó Magyarország

Új ismerőseimet mindig kifaggatom, honnan származnak. Szinte minden magyar táj és településnév mond, jelent valamit, s ez egy kapcsolatban az első közös pont.

Magyar volt-e Al Capone?

A Kondor-könyvek érdeme a cselekményen, a krimi rejtélyén túl a miliő, a szépen, nagy alapossággal felrajzolt háttér és hangulat, ezt is szeretik az olvasók.

A fantasy és a székláb esete

A klasszikus kardozós-varázslós-partraszállós műfaj szerelmeseinek az év egyik legfontosabb eseménye volt, hogy a Delta Vision kiadó elkezdte újra megjelentetni Terry Brooks Shannara-könyveit.

Bajok a cekkerben

Jobbnál jobb szövegek követik egymást ebben a kötetben, és az ujjongó olvasói örömön még az sem tud rontani, hogy egyik-másik írás kevésbé sikerült.

Hitvallás és vitairat

A kávé serkentő hatású, Borda Lajos Kávé című könyve ugyancsak, és az élénkítő italhoz hasonlóan beszélgetésre invitál.

Gyöngyélet

A „gyöngy” egyike a tíz legszebb magyar szónak Kosztolányi Dezső (és utóbb mások) szerint; ama névszóink egyike, amelyek főnévként és melléknévként is használatosak.
572 cikk 1/58 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.