Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 26., vasárnap, Vanda, Paula napja

Címke: japán

236 cikk 1/24 oldal

Először kapott japán nevet egy földtörténeti korszak

A csiba nevet kapta egy 770 ezer évvel ezelőtt kezdődött és 126 ezer évvel ezelőtt véget ért földtörténeti korszak, ami azt jelenti, hogy először kerül fel japán név a geológiai időskálára.

Japánban is megjelent az új kínai koronavírus

Japánban is megjelent az új koronavírus, amely először a kínai Vuhan tartományban okozott tüdő- és légúti megbetegedéseket – jelentette be csütörtökön a tokiói egészségügyi minisztérium.

Magyarázkodás követte a dicsérő szavakat

A japán miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: nincs még egy olyan ország, mint Japán, ami 2000 éve egy nyelvvel, egy etnikai csoporttal és egy dinasztiával áll fenn.

Bocsánatot kért a japán kormányfőhelyettes, mert etnikai egységről beszélt

Bocsánatot kért kedden Aszo Taro japán kormányfőhelyettes és pénzügyminiszter, mert előző nap arról beszélt, hogy Japán 2000 éve nyelvileg és etnikailag egységes, amivel bírálói szerint semmibe vette az országban élő nemzeti kisebbségeket, például az ország északi részén élő ainukat.

A jövő városát tervezi a Toyota

A japán vállalat régóta híres az innovációról, ráadásul a világ egyik legnagyobb autó­gyára, így pénze is van a fejlesztések megvalósítására.
236 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …