Pár másodperccel a fellövése után felrobbant az űrrakéta + videó

Bekapcsolt az önmegsemmisítő a japán rakétán, vizsgálják, hogy mi történhetett.

Forrás: FoxNews2024. 03. 13. 21:21
KAIROS rocket launch fails in Wakayama, Japan
The KAIROS, a small, solid-fuel rocket made by Japan's Space One, explodes after its liftup from Space Port Kii in Kushimoto Town, Wakayama Prefecture on March 13, 2024. Japan's first private rocket KAIROS's launch failed in Kushimoto Town, in the prefecture. It was the first attempt to launch a satellite by a domestic venture in Japan. The purpose of this rocket's launch was to carry a Japanese government satellite into orbit. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég a japán Space One cég azt tervezte, hogy Föld körüli pályára állít egy műholdat az 59 méter magas Kairos űrszonda kilövésével. Azonban nem jártak sikerrel a japánok.

A rakéta egy olyan kísérleti műholddal indult útnak, amelynek a feladata az lett volna, hogy át tudja venni bármely meghibásodott hírszerzési műhold helyét, amennyiben szükséges. Emellett pedig megfigyelte volna Észak-Koreát.

A megsemmisítés önmegsemmisítés volt, ami teljesen automatizált és akkor lép életbe, ha valamilyen olyan helyzetet érzékel, ami veszélyes lehet az emberekre. A cég egyelőre vizsgálja, hogy mi lehetett az, ami előidézte a folyamatot.

A Space One igazgatója arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy ők pozitívan állnak az esethez, hiszen ebből is csak tanultak, levonják a konzekvenciákat és építkeznek belőle.

Borítókép: A rakéta felrobbant másodpercekkel az indítása után. Japánban ez volt az első kísérlet arra, hogy magáncég állítson pályára műholdat (Fotó: Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.