Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: járműipar

114 cikk 1/12 oldal

Kényes egyensúly

A magyarországi járműipar reagál a globális folyamatokra, az elektromos meghajtás növekvő térnyerésére és az euró­pai károsanyag-kibocsátási szabályok szigorodására.

Lefulladni látszik a német járműipar növekedése

Az elektromos autózás és infrastruktúrája még messze áll attól, hogy átvegye a hagyományos szerepét, miközben az európai autóipar elveszítheti globális versenyképességét.

Mérnökhallgatók a zalai tesztpályán

Hagyományos, elektromos és önvezető autókkal is versenybe szállnak az egyetemisták a zalai járműipari tesztpályán második alkalommal megrendezett, vasárnapig tartó Formula Student East futamon.

Jelentős fejlesztések a Mercedesnél

Hamarosan megkezdődik a sportos CLA Shooting Brake sorozatgyártása, az alkatrészeket drónok szállítják a telephely területén, és az üzem működését karbonsemlegessé teszik három éven belül.

KSH: 4,1 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak áprilisban

Áprilisban az ipari termelői árak 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, belföldön 6,4 százalékkal emelkedtek a termelői árak az előző havi 5,6 százalék után, a forintban számolt exportárak 3,0 százalékkal nőttek az előző havi 1,9 százalékot követően – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
114 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.